top of page

ACTIVITEITEN

PROEVEN - VOELEN - SPELEN -BELEVEN - VERANDEREN

KIM is een regionaal programma met als doel heeft te werken aan bewustwording van de betekenis en waarde van onze bodem en de relatie met ons eten.  Dat doen we in samenwerking met onze mede bodem bewoners en bodem belanghebbenden. We denken dan aan uiteenlopende activiteiten zoals workshops, lezingen, rondleidingen, exposities, conferenties netwerkbijeenkomsten en nog veel meer.  Hieronder staan een paar activiteiten geplanned. 

PROEF DE BODEM

Wat de bodem betekent kan je het beste duidelijk maken door mensen direct het verhaal van de bodem en wat ze voortbrengt te laten proeven. Daarvoor zijn we bezig een aantal velddiners te organiseren bij verschillende boeren en op verschillende grondsoorten. Elk velddiner biedt een eigen verhaal van de grond, het eten de mensen die daarop werken. 

07244c51b5183997be2420b06b25b3bd.jpg


tast
the ground

REGENERATIE DOOR TE PROEVEN

Moet je laarzen in de modder staan. Hiermee geven we aan dat het in contact zijn met de 'aardse praktijk' een ervaring is wat leidt tot echte inzichten waarmee je verder komt. Het voel de bodem traject zijn allerlei workshops, evenementen en lezingen die draaien om de fysieke beleving van grond. Liefde voor grond gaat via contact met grond.

VOEL DE BODEM

DIRTY HANDS

REGENERATIE DOOR TE VOELEN

SPEEL MET DE BODEM

Is er een intiemere manier om contact te hebben met de bodem door je erin te wentelen? Modder biedt een bijzondere beleving. Het brengt je dicht bij moeder aarde, het geeft rust en heeft een heelzame werking op het lichtaam. Direct contact met aarde zorgt dat je weer in contact komt met de basis waar ons leven op is gebaseerd, letterlijk en figuurlijk. We nodigen gepassioneerde ondernemers, organisaties, particulieren uit om hun 'grond' aanbod via ons platform aan te bieden. We willen de rijke weldage aspecten van grond delen met de regio. We denken aan mud runs, het sporten door een modderparcours. Mud festival waar modder het medium dat mensen in een een feestelijk omgeving verbindt. Maar ook workshops die laten zien en voelen wat de geneeskrachtige en heilzame werking is van modder. 

mud FUN

REGENERATIE DOOR TE VOELEN

LEER VAN DE BODEM

We hebben een selectie van de beste Soil documentaires verzameld. Kiss the ground is het pareltje wat ons initiatief heeftgeinspireerd. Een verhaal over de waarde en betekenis van de bodem. Een hoopvol verhaal dat aantoont dat beter zorg en begrip van de bodem voor ons de sleutel kan zijn voor ons klimaatprobleem. De Screenings worden omlijst met een passend buffet, een cirkelgesprek van genodigden en geïnteresseerden.

REGENERATIE DOOR TE KIJKEN

geef om DE BODEM

Het is niet goed gesteld met onze bodem. We verliezen steeds meer waardevolle grond en hebben steeds meer grond nodig om de bevolkingsgroei bij te houden. Er moet nu actie ondernomen worden om te komen tot een regeneratieve omslag in ons denken en handelen. Praatjes vullen geen gaatjes, we roepen op om onze zorgen duidelijk te maken en op 5 december World Soil Day. Da doen we door een regionale manifestatie waarin we op allerlei creatieve manier onze liefde en afhankelijkheid met de bodem vieren. idee is om dit op het Museumplein te houden.

 (RE)ACTIE

REGENERATIE DOOR TE REAGEREN
bottom of page